RUBELLA VIRUS (RUBEOLA)

in Virusi
 Virusul rubeolei este untogavirus cu ARN monocatenar care determină una din infecţiile exemantoase ale copilăriei. Modul de transmitere este direct şi aerogen de la om la om, acesta fiind şi singura gazdă recunoscută a virusului. Perioada de incubare este de 2-3 săptămâni.
 
 

Rubella

 SIMPTOMATOLOGIA BOLII

  Tabloul clinic este reprezentat de: febră, eruptie maculo-papulară, limfadenomopatii, conjunctivite.
   Infecţia conferă imunitate toată viaţa. În timpul sarcinii, infectarea cu rubeola poate duce la apariţia de malformaţii congenital ale fâtului: cataractă, hepatosplenomegalie, retard psihomotor, cardiopatii, neuropatii. Consecinţele patologice asupra fătului şi asupra noului născut depind şi de vărsta gestatională la care s-a contractat infecţia. Riscul maxim este în primele două luni de sarcină.
    Deşi există vaccine, continuă să apară epidemii de rubeolă . Este foarte important ca femeile să-şi fac testele înainte de concepţie, ca în cazul în care nu sunt imunizate să li se poată face vaccinul. Atenţie, vaccinul nu se poate face în timpul sarcinii.
 
 

 

 

 ANALIZE

 
Testele serologice reprezintă un instrument important în diagnosticarea şi monitorizarea infecţiei acute. Primul răspuns umoral în infecţia acută este dat prin apariţia anticorpilor specifici de tip IgM care sunt detectaţi la câteva zile de la apariţia exantemului. Nivelul IgM scade dupa 36-70 de zile. Anticorpii specifici de tip IgG apar la o săptămână şi se menţin toată viaţa.
 
În clinica noastră Borrelia Centrum determinarea virusului Rubella se face prin:
  • WB T.O.R.C.H. IgG
  • WB T.O.R.C.H. IgM
  • WB Rubella IgG ser
  • WB Rubella IgM ser