HERPES SIMPLEX (HSV1 si HSV2)

in Virusi

    Virusul herpes simplex (HSV) este un virus care se manifestă sub două forme, ambele însoțite de umflături apoase, dureroase pe piele sau membrane mucoase (precum gură sau buze) sau pe organele genitale. Această boală este contagioasă, mai ales în timpul unei erupții, fiind incurabilă cu tehnolgia actuală. Infecția buzelor este cunoscută popular ca "herpes".

InfectieSIMPLEX

SIMPTOMATOLOGIA HSV-1 și HSV-2

  Dintre cele opt tipuri cunoscute de HSV, cele mai comune sunt tipul 1 (HSV-1) și tipul 2 (HSV-2).
 
  HSV-1 este cel mai comun și este asociat mai degrabă cu infecțiile orofaciale, de obicei buzele si oculare. Acest tip de infecție se răspândește mai ușor datorită localizării sale foarte expuse. Este în general considerat (deși nu ar trebui) ca o infecție mai puțin serioasă.
 
  HSV-2 este asoicat cu infecțiile organelor genitale, cu toate că ambele tipuri pot să afecteze cele două zone. Infecția cu HSV-2 este de o importanță deosebită din cauza naturii asimptomatice a infecției și posibilitatea de transmitere chiar și prin intermediul unor indivizi care nu prezintă niciun fel de simptome.Herpesul nu se vindecă și de aceea putem cădea psihic, afectându-ne viața cu partenerul.
Ambele virusuri rămân într-o stare latentă şi pot fi reactivate în timpul sarcinii. În cele mai multe cazuri infecţia se poate transmite intrapartum,la trecerea fătului prin canalul cervical. Transmiterea infecţiei in primele săptămâni de sarcină se poate asocia cu pierderea sarcinii.

 

 

ANALIZE

    Screeningul pentru HSV IgG se face doar la gravidele cu risc crescut pentru infecţie. IgG pot să nu apar în primele stadii ale infecţiei. Ei au titrul crescut începând cu 1-2 săptămâni de la apariţia leziunilor iar dupa 8 săptămâni scad progresiv. Nivelul lor poate fi nedetectabil între reactivări.

 

In clinica noastra Borrelia Centrum determinarea Herpes Simplex se face prin:

  • WB T.O.R.C.H. IgG
  • WB T.O.R.C.H. IgM
  • WB Herpes virus ½ IgG
  • WB Herpes virus ½ IgM